Iradinar's Blog

Just another WordPress.com weblog

As Beauty – A simple beauty

Whitening Set 3 in 1

Whitening Set 3 in 1

Ringkas dan berkesan

AS Beauty, ‘A Simple Beauty’, adalah produk rawatan wajah dari bahan semulajadi yang ringkas dan memberi kesan yang menakjubkan. As Beauty 3 in 1 whitening set amat sesuai dipakai bagi wanita berkerjaya, surirumah serta pelajar. Hanya dengan 3 langkah ringkas, kulit anda tampak berseri, halus dan bersih.

Terdiri dari 3 item iaitu As Beauty Soap, yang bertindak membantu meningkatkan metabolisme kulit dengan penjanaan sel-sel baru, seterusnya merencatkan proses penuaan, mengurangkan garis-garis halus serta meningkatkan keregangan kulit agar sentiasa kelihatan muda serta membantu dalam mengekalkan kelembapan semulajadi kulit.

Night Cream, bertindak dengan bantuan Vitamin E merawat muka dengan menghilangkan jerawat, jeragat dan bekas jerawat serta mengecilkan pori-pori kulit.

Day Cream, bertindak melindungi kulit dari cahaya UV juga sesuai sebagai alas bedak.

As Beauty Facial Treatment sesuai untuk semua jenis kulit. Harga seset RM 120.00 sangat berbaloi dengan 3 jenis item perawatan wajah untuk kegunaan selama sebulan yang sangat simple dan berkesan… Sila hubungi Puan Sue / Noor ditalian 013-8394604 untuk pertanyaan dan diskaun (jika masih ada). Cuba dan anda tidak akan menafikan keberkesanannya.

Klik DISINI untuk Lihat TESTIMONI pengguna di group facebook As Beauty.

Atau join Group facebook As Beauty melalui Link INI

 

November 18, 2010 Posted by | Uncategorized | Leave a comment

Projek FOREX 2010

Contest HIDUP BERANI UNTUK GAGAL telah pun tamat dan nama2 pemenang telah diumumkan. Tahniah kepada pemenang2 contest.

Pada 07 November 2009 yang lalu aku join EKSTRAPROFIT iaitu program yang menjadikan Foreign Exchange sebagai asas investasi. Pada masa tu aku boleh dikatakan ‘Zero Knowledge’ about FOREX walaupun tahu sedikit sebanyak tentang pertukaran wang asing. Setelah 3 bulan lebih ia berjalan lancar dan Alhamdulillah profit untuk bulan Januari 2010 adalah 16.83 % seperti screenshot dibawah.

Ekstraprofit ni dijalankan oleh saudara Brian Yunendar dari Indonesia dan proses pembayaran untuk yang diluar Indonesia adalah melalui Paypal. Program ini tidak memerlukan kita tahu tentang selok-belok FOREX kerana di Ekstraprofit, memang ada pegawai full time yg menjalankan TRADING. Aku join atas dasar, biar seseorang yang ahli menjalankan sesuatu kerja kerana ‘Hanya Jauhari yang Mengenal Manikam”. Sekarang, dengan tekad Hidup Berani Untuk Gagal, aku mengorak langkah kehadapan untuk mendalami ilmu jual-beli matawang ini…

Mencari ilmu tidak akan putus hingga liang lahad…kini aku kenal leverage, spreads, minimal/maximal deal, margin, lot size, stop out dan seumpamanya. Hingga kini aku masih mencari-cari lagi kerana terlalu banyak program2 atau broker2 dialam maya(internet) yg kita boleh jumpa. Type jer FOREX kat Google Search, berduyun-duyun yg keluar…Aku lebih senang dgn ini kerana tak perlu keluar jumpa org dan boleh buat bila2 masa saja jika kita FREE…yg penting komitmen mesti ada…

Aku cuba cari di Clickbank pun banyak yang bagus2 keluar. Aku baca, teliti satu2 dan pilih 5 yg aku rasakan terbaik…diantaranya…

1. www.forexcashfactory.com

2. www.forexcobrasystem.com


3. www.zeroforex.com


4. www.usdbot.com

5. www.elitecurrencytrader.com


Note: CLICK on the picture to read more info about the program.

“FOREX” is also known as “foreign exchange trading” or “currency trading”. By buying and selling currency actively, you can make tons of money fast.

However, the most important thing is to find out which FOREX Guide programs you should spend time with, and which ones to avoid. The above are the Top 5 FOREX Programs that are proven to work.

Diantara program di atas, kesemuanya ada Money Back Guarantee so feel safe to join dan kita melangkah kedepan bersaing bersama2 ramai yang telah berjaya dalam bidang Dagangan Matawang Antarabangsa ini…
Ada juga program yang memberi kelas training untuk Forex. Pada masa ini, aku cuba buat trading latihan dengan status kewangan/exchange realtime.
Semoga semua mendapat kejayaan…

February 15, 2010 Posted by | Make Money Forex | Leave a comment

Payment Dari Paypal

Tak semena-mena, aku dapat payment dari Paypal
Detail seperti di bawah…
Payment Received (Unique Transaction ID #xxxyyyzzz)
Business Name: PayPal Private Limited ROW Masspay
Payment Sent to: email aku@gmail.com
Business Contact Information
Customer Service Email: pppl_cashback@paypal.com
Customer Service Phone: +41 14089672648

Amount received: $2.00 USD
Fee amount: $0.00 USD
Net amount: $2.00 USD
Malaysian residents can only exchange funds with other Malaysian residents in Ringgits when using their PayPal balances.

Date: Jan 20, 2010
Time: 11:12:31 GMT+08:00
Status: Completed

Subject: PayPal Private Limited ROW Masspay has just sent you $2.00 USD with PayPal
Custom Note: “You’ve got money! Thank you for participating in our Facebook WishList promotion. Your eligible earnings which comply with the terms and conditions of the campaign have now been deposited in your PayPal account. To claim it, log in to your PayPal account and click ¡®Accept¡¯. You’ll have 30 days to claim your money. Enjoy! The PayPal Asia Team”
Payment Type: Instant
Alhamdulillah… biarpun cuma $2.00 ada jugak hasilnya…
Mula2 hairan juga kenapa ada email dari Paypal mengatakan “Masspay just sent you $2.00 USD with Paypal”.
Lalu aku teringat October or November 2009 dulu, Paypal ada anjurkan Paypal Wishlist dalam Facebook. Aku cuma participate ala kadar jer… Yerlah just join pastu 2-3 kali post kat Facebook… itu jer…Rezeki2…
Entry ini aku ambil dari entry pertama di WordPress Blog, entah siapa yang akan baca ekk???
Tapi takper…just nak luahkan perasaan gumbira aku…hahaha…sesapa yg baca tu silalah tinggalkan komen, boleh juga kembangkan network… InsyaAllah… ada masa aku jengok link yang ditinggalkan…
Project PTC aku terus berjalan lancar walaupun agak bz kebelakangan nie…Payout dah 3 kali dan yang paling tak sabar nak tunggu FinePTC bayar aku $10,000 (USD tuh…terkini ada $6500++)… entah bayar entah tidak wallahualam…kita tunggu dan lihat…
Sampai jumpa lagi…salam satu Malaysia…

January 21, 2010 Posted by | Payment dari Paypal | 3 Comments

Payment dari Paypal

Tak semena-mena, aku dapat payment dari Paypal

Detail seperti di bawah…

Payment Received (Unique Transaction ID #xxxyyyzzz)
Business Name: PayPal Private Limited ROW Masspay
Payment Sent to: email aku@gmail.com
Business Contact Information
Customer Service Email: pppl_cashback@paypal.com
Customer Service Phone: +41 14089672648

Amount received: $2.00 USD
Fee amount: $0.00 USD
Net amount: $2.00 USD
Malaysian residents can only exchange funds with other Malaysian residents in Ringgits when using their PayPal balances.

Date: Jan 20, 2010
Time: 11:12:31 GMT+08:00
Status: Completed

Subject: PayPal Private Limited ROW Masspay has just sent you $2.00 USD with PayPal
Custom Note: “You¡¯ve got money! Thank you for participating in our Facebook WishList promotion. Your eligible earnings which comply with the terms and conditions of the campaign have now been deposited in your PayPal account. To claim it, log in to your PayPal account and click ¡®Accept¡¯. You’ll have 30 days to claim your money. Enjoy! The PayPal Asia Team”
Payment Type: Instant

Alhamdulillah… biarpun cuma $2.00 ada jugak hasilnya…
Mula2 hairan juga kenapa ada email dari Paypal mengatakan “Masspay just sent you $2.00 USD with Paypal”.

Lalu aku teringat October or November 2009 dulu, Paypal ada anjurkan Paypal Wishlist dalam Facebook. Aku cuma participate ala kadar jer… Yerlah just join pastu 2-3 kali post kat Facebook… itu jer…Rezeki2…

Ini adalah entry pertama di WordPress Blog, entah siapa yang akan baca ekk???
Tapi takper…just nak luahkan perasaan gumbira aku…hahaha…sesapa yg baca tu silalah tinggalkan komen, boleh juga kembangkan network… InsyaAllah… ada masa aku jengok link yang ditinggalkan…

Project PTC aku terus berjalan lancar walaupun agak bz kebelakangan nie…Payout dah 3 kali dan yang paling tak sabar nak tunggu FinePTC bayar aku $10,000 (USD tuh…terkini ada $6500++)… entah bayar entah tidak wallahualam…kita tunggu dan lihat…

Sampai jumpa lagi…salam satu Malaysia…

January 20, 2010 Posted by | iradinar, kaya, Malaysia, untung | Leave a comment

Hello world!

Welcome to WordPress.com. This is your first post. Edit or delete it and start blogging!

January 20, 2010 Posted by | Uncategorized | 1 Comment

Blog atau Website

Tengah cari idea nak tulis blog pasal???… teringat pada satu artikel dari Kenneth Leadsleap. Ini semua pasal HIDUP BERANI UNTUK GAGAL. Tengok tajuk entri Denaihati – Selamat Tinggal Blog ku Sayang, AJ aka Wawwi pula  tengah promote dan dah ada product sendiri. Aku? Masih Tercari2…
Denaihati mungkin nak hijrah dari blog ke website. Semuanya mesti ada perubahan dan peningkatan… tak salah nak beralih arah ataupun mungkin cuma gimik saja…hehehe…
Ok..berbalik kepada tajuk blog aku… explanation as below…
Should I start a blog or website first? I believe this is a common question many newbies ask nowadays.
To answer this question, you must first ask yourself what is your objective?
Are you trying to:
– sell your own product?
– make money as an affiliate?
– make money from advertising such as Adsense?
– Or you simply want to share your knowledge with the world (and make some money in the process)?
Sell your own product….
If you are trying to sell your own product, the answer is obvious. You should first have your product website.
You should focus your initial effort in getting traffic from joint venture and advertising, and building a list. You should not waste your time blogging to thin air (assuming you are totally new and has no traffic sources).
BUT as soon as you have a substantial list, say 1000 subscribers, you can start blogging, with 2 intentions in mind: 1) to build relationship and sales, and 2) to build search engine traffic “for the future”.
Make money as an affiliate….
With so many ways to make money as an affiliate, it’s impossible for me to cover the details here. But whichever way you use, starting with a blog is definitely not the fast way and certainly not the way I would recommend.
You can start with a presell website, advertise to get targeted traffic and sales. Or you can start with a squeeze page to build a targeted list.
You should start a blog ONLY when you have a list, and you should blog with 2 intentions in mind: 1) to build relationship with your list and make more sales, and 2) to build more traffic from the search engine.
Make money from advertising such as Adsense….
How about building many blogs on different niches, optimizing them for search engine traffic and monetizing them through Adsense?
Compared to static HTML websites, blog indeed offers a better alternative because you can easily make changes to your blog through templates.
But as your empire gets bigger, you may realize that it becomes troublesome to manage so many blogs, with so many different logins, databases and templates. I believe there are software that you can use to mass manage blogs, especially WordPress self-hosted blogs. (I don’t use such software. If you have any recommendation, feel free to share it below.)
Note: If you want to use blog for this purpose, remember to remove posting date from the template and DO NOT show any post history by date. The reason is obvious. Since you are not going to update the blog very often, disclosing the posting dates will not do you any good.
Besides static HTML website and blog, another alternative is to start with .php websites. (Note: WordPress blog is also a PHP website, but here I’m talking about simple PHP website without the need to install or create databases.) The advantage of creating website in .php instead of .html is that you can use the PHP INCLUDE function to build simple templates for your website. If you were to make some changes, you just have to change the templates instead of altering every file. If you understand HTML, you can easily pick up simple PHP language and learn to do it.
Share your knowledge….
Lastly, if you simply want to get online and share your knowledge, I advise you to start with a content website instead of a blog.
Before you think I am anti-blogging, read my explanation below:
If you are good at scrapbooking, you probably have some fundamental skills that you want to share. It will be better if you create something like an online learning center for scrapbooking fans, with organized scrapbooking tutorials that your visitors can study.
You can still have a blog, but it’s more for current issues, latest promotions, etc. Yet again, you should always build a list if you want to start a blog.
Itulah dia penjelasan dari Kenneth dan kalau anda nak berguru dengannya… boleh join di SINI!

January 2, 2010 Posted by | Uncategorized | 4 Comments

Rahsia 10k

“Kenapa Baru Sekarang Menjual Pakej Ini?”
Ini lah yang pertama terfikir oleh saya. Tahniah, ebook Rahsia 10k telah disusun dengan teratur dan kemas,penerangan yang menggunakan ayat yang mudah difahami. Seharusnya ebook ini harus dimiliki oleh IM sejati sebagai panduan.Untuk yang baru memulakan perniagaan internet sendiri, ini lah ebook yang dinantikan oleh anda semua. Gunakan modal yang ada untuk membeli ebook rahsia10k ini.
Apa yang menarik perhatian saya, Labanon aka Adly Mukhtar begitu teliti menulis ebook setebal 65 muka surat, 88 muka surat berserta Plan 60 hari, memang harus dipuji. 3 buah ebook dengan harga yang saya rasa terlalu berpatutan.

SILA KLIK SINI UNTUK MENGETAHUI LEBIH LANJUT!!!
[Ada banyak bonus percuma disediakan]
Setelah anda membaca dan mengikuti setiap panduan yang diberikan, saya amat yakin, akan lahir beberapa usahawan yang mengulangi sejarah Labanon. Mungkin lebih dari apa yang pernah Labanon perolehi. Anda tidak harus menyesal Labanon, kerana anda sendiri yang memberitahu semua orang ‘rahsia perniagaan anda’.


Ini adalah testimoni dari saudara Zamrin (Penulis Ebook Aku&Clickbank)

December 30, 2009 Posted by | Rahsia 10k | Leave a comment

Contest Untuk Anda

Menarik jugak ‘contest‘ si Zoulsara ni buat, simple dan mudah jer nak join…macam nilah, aku just copy paste jer ‘Contest Untuk Anda‘ untuk anda join juga… cepat sebulan 2 hari jer lg dah nak tutup…

Setelah difikir2 kan..aku telah mendapat satu idea untuk buat contest yang agak bagus la pada fikiran aku..contest ini pun mudah.just paparkan banner dekat bawah ni kat entry korang dan buat sedikit ulasan mengenai banner tu.setiap klik yang terhasil dari banner aku yang kat site korang tu.aku akan dapat detect.So,siapa yang dapat banyak KLIK,aku akan bagi hadiah..USD 10.MYR 40 kalau tak silap.(RM40).So,siapa yang nak join sila ambil banner ini.Post kan dekat entry korang.dan bg link entry tu kat ruangan komen aku..CEPAT TAU !! CONTEST NI SAMPAI 1Feb 2010 je tau.

'Create
CLIK HERE PLEASE!!

DAN SINI!!

Dah!!! tu jer…(after then make a comment)…
Jap3…nak promote sikit… I juga dah join Paid-To-Promote. Macam biasa Denaihati adalah my referer. Sebenarnya I jumpa ni bila I surf TS25 (Traffic Syndicate 25) untuk tambah point untuk promote pula my website/blog. Ada juga entry Denaihati yang English version rupanya…Join Paid-To-Promote ni pun FREE jer…ini pun satu lagi benda simple yang memungkinkan kita dapat online income…so tak salah cuba kan…Sila KLIK banner kat bawah jika nak JOIN!!

Get paid To Promote at any Location
Convert Your Traffic Into Cash, Only Simple Two-Step:

1 – Create your FREE Account ,Fill the form Here.
2 – Place this promotion code to your site and Start making money!! 

Takder Paypal? KLIK sini…


Semoga Berjaya

December 29, 2009 Posted by | contest untuk anda | 2 Comments

Hidup Berani Untuk Gagal Contest

JOM JOIN CONTEST HIDUP BERANI UNTUK GAGAL

Seminggu lagi Tirai 2009 akan ditutup dan akan bermula lembaran baru 2010 yang mungkin akan memberikan kehidupan yang lebih mencabar.
Dengan itu kita perlu lebih bersedia menyambut kedatangannya dan mengharungi segala apa jua yang bakal menjelma. Kesukaan & Kedukaan, Kegembiraan & Kesengsaraan, Kemanisan & Kepahitan juga mungkin suatu Kehidupan atau pun suatu Kematian.
Semuanya tidak mustahil berlaku…

Rebutlah kekayaan dunia seolah2 kamu akan hidup seribu tahun lagi dan beramallah untuk bekalan akhirat seolah2 kamu akan mati pada esok hari…

Persiapan menempuh pancaroba kehidupan tahun 2010 haruslah selari dengan Hijrah 1431 yang juga baru seminggu perjalanannya. Apakah azam kita akan bermula seminggu lagi atau telah ditekadkan seminggu yang lepas??? Dan apakah azam kita itu???
Ingin berubah dari yang buruk kepada yang baik atau memperbaiki yang baik kepada yang lebih baik??? Seharusnya…kedua2nya…tidak ada manusia yang mahu menjadi sebaliknya…kalaupun ada, manusia itu memang telah tertutup imannya atau dipesongkan akal fikirannya…dihasut hati sanubarinya oleh syaitan dan ia tidak layak lagi menjadi seorang insan…alangkah baiknya dia menjadi seekor kaldai…atau lebih baik dilenyapkan terus dari muka bumi ini supaya tidak ada insan lain yang akan disusahkan dengan adanya makhluk sebegini…

Emosilah pulak…mungkin disebabkan adanya azam baru dijiwaku dan ada perasaan tidak mahu diganggu-gugat oleh sesuatu faktor akan azam yg telah disematkan dihatiku…
Sememangnya azamku agak tinggi dan target juga lebih dari tahun2 sebelumnya…harap-harap ia tercapai tetapi persiapan untuk menghadapi kegagalan juga perlu…kerana HIDUP BERANI UNTUK GAGAL
Biar azam tinggi menggunung, jika pencapaian cuma setinggi bukit kita perlu bersyukur dengan kejayaan itu. Postmortem dari tahun lepas perlu diambil kira dan bagiku…target 2009ku tak tercapai kerana terkena tempias global recession.

Beberapa perkara yang aku target tapi tak berjaya tahun lepas adalah;

1. Mengerjakan Umrah. Sebab: Kontrak kerja di UAE telah ditamatkan. Mungkin takde rezeki tapi 10 tahun yang lalu (tahun 1999) aku telah berumrah dan ziarah bersama keluarga.
2. Melangsaikan hutang kad kredit. 4 bulan dulu dah clear, tapi setelah tak bekerja dah menimbun balik. Tahun 2010 adalah tahun melangsaikan hutang. Tak sabar tunggu 4hb Januari utk withdraw dividen ASB bayar CC.
3. Selesaikan hutang rumah. Jika aku masih bekerja di Dubai sana maybe hutang rumah pun dah nak selesai. Plan baru, jual rumah – beli rumah yang baru lebih murah. Klu boleh minimalkan pembayaran bulanan.
4. Nak tambah anak. Anak tu rezeki, dulu kerja jauh2 dari family. Terpaksalah family planning pasal sayangkan isteri nanti dia sorang2 jaga baby. Dahla jauh dari hometown. Anak yang paling kecik skang dah nak masuk darjah 1.
5. Beli tiket 1hb ke 15hb December nak jaga ayah yang sakit. Tapi Allah lebih sayangkannya dia pergi meninggalkan kami pada 26hb December 2009 bersamaan 9 Zulhijjah 1430 pada umurnya yang hampir 80 tahun. Semuanya telah tertulis dan majlis pengkebumiannya pada malam Jumaat itu, semasa jemaah haji berwukuf di Arafah telah berlangsung tanpa kehadiran seorang anak lelaki bongsunya. Alhamdulillah, menurut Mak semuanya berjalan lancar dan amat pantas. Aku sampai dari Bintulu ke Sik, Kedah pada jam 2:00 pagi. Sepanjang 7 hari berturut2 amat ramai sahabat2 Arwah Ayah dan jiran tetangga yang bertahlil untuknya. Al-Fatihah buat beliau. Terima kasih dari saya buat yang sudi…

Itulah dia sedikit-sebanyak kegagalan yang aku dapat senaraikan dan bila difikirkan memang tak berdaya aku untuk lari darinya. Apa-apa pun tiada kekesalan yang perlu diratapkan kerana kita HIDUP BERANI UNTUK GAGAL.

Joom join contest HIDUP BERANI UNTUK GAGAL oleh Denai Hati, contest dipenghujung 2009 ini selagi ia belum ditutup secara rasminya oleh Denaihati @ Yang Terbuku Di Hati. Baca syarat2 di contest dan entri dari saya bertajuk Sedikit2 Lama2 Jadi Bukit.
Kalau ada sesiapa yang nak join, sila tuliskan nota ini, “saya tahu contest ‘HIDUP BERANI UNTUK GAGAL’ dari blog A’An’s Blog” di entri anda. Selamat Berjaya.

P/s: Projek terbengkalai di Item 5 & 6 entri Sedikit2 Lama2 Jadi Bukit telah berjaya dipublishkan untuk page pertama di http://iradinar.ws dan page seterusnya akan menyusul tak lama lagi, mungkin tentang web traffic (bagaimana mendapatkan trafik percuma) atau SEO (Search Engine Optimization).

December 23, 2009 Posted by | contest, hidup berani untuk gagal, iradinar | 1 Comment

Sedikit2 Lama2 Jadi Bukit

Maal Hijrah 1431

Sempena Maal Hijrah 1431 ini, aku mohon kemaafan di atas apa jua kesalahan yang disedari atau tidak maklumlah, kita manusia tak lekang dari membuat kesalahan. Sememangnya aku benar2 HIJRAH ke selatan Borneo 5 hari yang lepas setelah menjadi penganggur terhormat selama 4 bulan. Semoga kehidupan aku akan bertambah baik selepas ini.

4 bulan tanpa kerja membuatkan aku lebih mengenali dunia internet. Aku kenal website, weblog, webhosting, affiliate, html code, adsense, income online dan paypal, clickbank, paid to click, traffic web dan banyak lagi tentang kehidupan maya dunia kini. Aku join bermacam-macam program yang boleh memberikan pendapatan sampingan kepada aku dan keluarga. Sehinggalah aku kenal dengan blog Yang Terbuku Di Hati oleh Denaihati. Aku join Berani Gagal Network dan sekarang ingin sertai contest “HIDUP BERANI UNTUK GAGAL” melalui entri ini.

Saya tahu contest “HIDUP BERANI UNTUK GAGAL” sememangnya dari blog denaihati sendiri. Penaja contest ini adalah DSGClicks, Berani Gagal Network, One Malaysia Blogshops, Anisha Online Mall dan Saudacare.

Untuk contest ini, aku nak ceritakan betapa aku “HIDUP BERANI UNTUK GAGAL” dalam dunia online income. Aku taknak ceritakan yang gagal kerana risiko gagal itu memang aku dah terima dan BERANI menerimanya. Yang berjaya pula tidaklah seberapa tapi aku akan teruskan perjuangan…yerlah…“HIDUP BERANI UNTUK GAGAL”lah katakan…
Tetapi walau tak seberapa ia menjadikan aku lebih berani dan pengalaman mengajar kita untuk lebih berhati-hati…BIAR

Sedikit2 lama2 jadi bukit…

Alhamdulillah, tak sampai setengah tahun aku belajar dan praktikkan mencari income dari online bisnis, ada beberapa program yang nampaknya memberangsangkan. Diantaranya,

1. KLIK Dapat Wang Segera
KLIK Dapat Wang telah merombak terma dan syarat untuk terus ‘survive’ dan mengungguli dunia pengiklanan internet di Malaysia.

2. Ekstraprofit – Pakej Lumayan dari Seberang
Terbuka kepada semua Warga Indonesia yang ada ‘No. Rekening’ Bank terpilih Indonesia. Rakyat Malaysia yang nak join pembayaran dibayar melalui akaun Paypal.

Contoh pembayaran ke Paypal seperti di bawah;

3. Paid to Click (PTC) Program
Contoh pembayaran ke Paypal seperti di atas; Program ini walaupun FREE tapi perlukan pengorbanan masa untuk melayannya. Sila baca T&C sebelum join. Senarai PTC yg aku join;

Bil. PTC Site Min.Payout Acc. Balance (18 Dec 2009)
1 Clixsense $10.00 $2.61
2 FinePTC $10,000.00 $3,130.00
3 BigMoneyPTC $1,000.00 $236.50
4 RichPTC $1,000.00 $188.00
5 Ptcbiz $10.00 $1.29
6 bux.gs $9.00 $0.81
7 neobux $2.00 $1.035
8 upbux $2.00 $0.35
9 WishingWellPTC No Min. $0.38
10 FreeClixnCash $0.25 $0.16
11 Banzibux $1.00 $0.27
12 GrandPTC $1,000.00 $5.00

4. E-Jariah
Downline yang aku dapat sehingga Level ke-3. Pembayaran ‘direct to’ akaun Maybank.

5. Adsense – Pendapatan terkini sebanyak $2.76.
Program adsense aku ter’sentot’ bila blog aku cubajadikaya.blogspot.com kena band dengan eblogger…hehehe… maybe ada something wrong yang aku buat tapi aku tak pasti apa? Mungkin trafik keblog tu mendadak naik sampai ke 400 ke 500 orang sehari daripada cuma 4-5 orang. InsyaAllah, tahun depan aku akan bangunkan website sendiri. Dah lama start tapi belum siap, salah satu projek terbengkalai aku di tahun 2009.

6. Global Domains International dan ACME People Search
Disinilah website aku akan dibangunkan dengan modal sebanyak RM35 sebulan.

7. Paid Survey
Setakat ini aku belum withdraw lagi pendapatan aku melalui Survey Program.

Apa-apa pun “HIDUP BERANI UNTUK GAGAL”. Gagal sekali tak bermakna kita akan gagal selamanya, biar jatuh, biar rebah, semangat juang perlu ditingkatkan. Kita bangun semula untuk mencari KEHIDUPAN yang lebih bermakna dan mendapat keredhaan Ilahi…
Dalam dunia e-maya ini, advertising adalah kata kunci kepada kejayaan. Rajin promosi, rajin iklan website kita…InsyaAllah kejayaan lebih dekat dengan kita…

Beberapa website percuma yang aku guna untuk pengiklanan seperti, ts25 Traffic Syndicate, vinefire dll… lg tentang pengiklanan.

Sesiapa yang ingin sertai contest ini, sila join sebelum ia ditutup secara rasmi oleh…

denaihati http://denaihati.blogspot.com/2009/12/contest-hidup-berani-untuk-gagal.html

Selamat menyambut tahun baru semoga tahun2 mendatang akan lebih menyerlahkan keharmonian dan kebahagiaan…

December 18, 2009 Posted by | contest hidup berani untuk gagal | 8 Comments